lördag 8 januari 2011

Mangatips 1

Jag tänkte tipsa om bra manga, både på svenska och engelska.

Princess Ai
Princess Ai handlar om prinsessan Ai från Ai-landet. Hon hamnar i människovärlden utan att minnas hur och varför, och börjar genast sitt sökande efter vem hon egentligen är. Det enda hon äger är en hjärtformad ask. Hon får hjälp av bibliotekarien Kent som hon också bor hos. 
För att få pengar börjar hon sjunga på en klubb. En kväll när hon sjunger blir hon attackerad av furian Tess som också kommer från Ai-landet. Ai lyckas dock smita och skriver kontrakt med skivbolaget H.T.A som säger att hon ska få skydd bakom deras alla vakter.
Mangan finns på svenska och på engelska!
LÄNK om man vill läsa denna manga på tre böcker!

Immortal Rain
I århundraden så har den eviga Rain Jewlitt, även känd som Metusalem, undvikit lönnmördare och prisjägare som varit ute efter att avslöja hans tidlösa hemlighet. En av hans förföljare, Zol, lyckades aldrig döda Rain trots åtskilliga försök. När Zol dör svär hans unga barnbarn Machika att hon ska hämnas sin farfars död och göra slut på Rains odödlighet en gång för alla. Hon inser dock snart att det är en smal gräns mellan att älska och hata någon.
Mangan finns på engelska och har kommit ut åtta böcker!
LÄNK om man nu vill läsa! ;)



Yotsuba
Det är en solig dag i början av sommarlovet. Yotsuba, som är fyra år, sitter i bilen med sin pappa. De ska flytta och är på väg till sitt nya hus inne i stan. Pappas kompis Jumbo har hjälpt dem att packa.
 När de kommer fram till sitt nya hus, möter de Fuuka, som förklarar för pappan hur sopsorteringen i området fungerar. Ena berättar för Yotsuba hur en gunga fungerar och sist Asagi som läxar upp sin syster Fuuka. Dessa tre tjejer är medlemmar i familjen Ayase som från och med nu är grannar med Yotsuba.
Yotsuba är en väldigt frågvis liten flicka, och det är bra för hon vet inte så väldigt mycket.
Mangan finns både på svenska och engelska!



Emma
Emma är en manga som utspelar sig i det viktorianska London. Mangan (och animen, som är lite annorlunda än mangan) handlar om hushållerskan Emma, som arbetar åt en gammal rik kvinna. Denna kvinna har lärt Emma läsa, skriva och räkna, vilket var väldigt ovanligt på den tiden. Hon har även lärt Emma hur man uppför sig i rika, sociala sammanhang.
När den rika damen tragiskt dör, får Emma söka nytt jobb och hamnar tillslut på den fin, rik gård. Där träffar hon William, den rika familjens ena son. William blir lika förälskad i Emma som Emma blir i honom, men efter att Emma får reda på vad han känner för henne, går dom skilda vägar. Inte kan väl en enkel tjänsteflicka vara tillsammans med en rik man, eller kan hon det?
Mangan finns både på svenska och engelska!
På svenska finns den i åtta böcker!
LÄNK om man vill läsa!



Inga kommentarer: