torsdag 7 april 2011

Highschool of the dead

Jag och J. har börjat att titta på en animeserie som heter Highschool of the dead. Den är otroligt bra! Serien innehåller än så länge 1 säsong, 12 avsnitt, men det kommer en säsong 2 i början av september i år.

Handling:
En väldigt mystisk och konstig sjukdom resulterar i en katastrofal död av människor. De smittade dör otroligt fort, och sedan vaknar "till liv igen" och då med ett mordiskt sinne. Dom kan inte se något, men hör väldigt bra. De dödar allt i sin väg, människor och djur, allt! I Japan, där serien utspelar sig, har några gymnasieelever och deras skolsköterska överlevt och bestämt för att slåss mot zombierna. Gruppen av överlevande ska nu ta reda på vad som orsakat den hemska smittan och ta reda på hur det ska överleva i fortsättningen. Huvudpersonen i serien heter Takashi Komuro och går i år två på gymnasiet.

Det här är en skräckanime och jag skulle inte rekommendera någon under 15 år eller som är känsliga, att se den här. Som alla zombiefilmer har, är även den här väldigt blodig och äcklig och det finns även lite snusk i den. Jag ogillar skräck väldigt mycket i spelfilmer, men i anime går det bra. Eller zombiefilmer går bra, dock inte speciellt mycket annat xD





Inga kommentarer: