torsdag 30 september 2010

Topp 7 av serier

Här kommer min topp 7 av serier som gått eller som går på TV.

7. Bones
Denna serie är helt underbar tycker jag. Den handlar om den asociala, men otroligt intelligenta Dr Temperance Brennan som är rättslig specialist på skelettben. Tillsammans med sitt team (FBI-agenten Booth, sin bästa vän Angela som är konstnär, insektsspecialisten Houdins mfl) med diverse annorlunda karaktärer får hon de svåraste fallen. Fall där kropparna är så förstörda att det enda sättet att hitta bevis är att undersöka benen.
Ett plus är ju att FBI-agenten Booth spelas av David Boreanaz (han som spelade Angel i Buffy the vampire slayer). Serien pågår fortfarande och är inne på säsong sex.


6. Buffy The vampire slayer
Buffy är en helt vanlig tjej som just har flyttat till den lilla staden Sunnydale med sin mamma och lillasyster. Hon får snabbt nya vänner, nörden Xander och den tysta och lite blyga Willow, men även Giles, som är
bibliotekarie på deras skola. Trots detta, till synes normala liv, är inte Buffys liv normalt, även om hon vill det. Hon ska nämligen ensam stå upp för och bekämpa alla vampyrer och andra onda krafter. Det är nämligen ingen slump att Buffy mamma valde just att flytta till Sunnydale. Det var ett omedvetet, men otrolig viktig flytt, för i Sunnydale ruvar otroligt många vampyrer som Buffy måste slåss mot. Serien har visat sitt sista avsnitt och allt som allt är det sju säsonger.


5. True Blood
True Blood är en serie som utspelar sig i småstaden Bon Temps i Louisiana, i en modern tid, där vampyrer lever sida vid sida med människor. Japansk forskare har nämligen lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ som säljs under varumärket "True Blood". Servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin), som även har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) vilket får henne att framstå som ännu mer avvikande än tidigare. Hennes vardag blir inte lättare av att Bills "vänner" kommer på besök. Serien pågår fortfarande och är inne på säsong tre.


4. Supernatural
Denna serie utspelar sig mellan de två bröderna Sam och Dean som försöker ta reda på vad som hände med deras mamma för cirka 20 år sedan. Deras mamma brann nämligen inne uppe i taket i Sams barnkammare! Brödernas vardag är äventyrlig och varje avsnitt i serien är spännande och fylld av övernaturliga väsen som både är onda och goda. Serien pågår fortfarande och är inne på säsong sex.


3. Vampire Diaries 
Vampire Diaries  utspelar sig i den lilla orten Mystic Falls. Elena, som är en helt vanlig tjej som går i gymnasiet, har precis förlorat sina båda föräldrar i en bilolycka. Hennes bror är förändrad och lyssnar inte på någon längre. Hennes värld vänds yttligare upp och ner när hon träffar de båda snygga bröderna Stefan och Damon. Det visar sig efter ett tag att de båda bröderna är vampyrer och har kommit till Mystic Falls bara av en anledning, i alla fall den ena av bröderna, och det är för att döda! Serien pågår fortfarande och är inne på säsong två.


 2. Ghost Whisperer
Melina Gordon är nygift och bor med sin man Jim i staden Grandview. Sedan barnsben har hon kunnat kommunicera med de döda, eller spöken som vissa brukar kalla dim. Hon använder sin förmåga till att hjälpa sörjande att gå vidare och andar att gå över till andra sidan. Det är inte alltid det går lätt för Melinda, ofta bemöts hon med skeptiska attityder, en massa frågor och människor som inte tror henne. Men när hon märker att hon faktiskt kan hjälpa människor, väljer hon att stå på sig och visa vad hon kan!
Hon kan faktiskt kominucera med de döda! Om jag får tycka till, som jag gör nu, är denna serie så otroligt bra, inte bara ut den synvinkeln att det är en övernaturlig serie, utan också att den är lite läskig och mystisk. Serien har visat sitt sista avsnitt och allt som allt är det fem säsonger av Ghost Whisperer. 


 1. Charmed
De tre systrarna Piper, Phoebe och Prue (i senare säsonger även en till syster vid namn Paige) är inte de bästa vänner när de får ärva sin mormors gamla hus i San Francisco när mormodern tragiskt går bort. Prue vill inte ha Phoebe där, men Phoebe stannar i alla fall i huset för hon har ingen annan stans att ta vägen. Snart upptäcker Phoebe en bok uppe på vinden, den enda plats dit systrarna inte fick gå när deras mormor levde. Denna bok är en "Skuggornas bok", dvs det är en bok skriven av häxor, till häxor och när Phoebe läser den första förtrollningen i boken, förändras allt. Systrarna blir de utvalda tre (the charmed ones) och måste kämpa mot allt det onda (övernaturliga) som finns i världen. Prue har telekinetiska krafter, Piper har krafter som kan stoppa tiden, medan Phoebe kan se in i framtiden.



1 kommentar:

Lilitha sa...

Tänk att jag inte har sett "Förhäxad" fast jag vet att den finns. Får nog ta och köpa boxen...haha. Kram Lilitha